Kurhaus amrath scheveningen Kaba Dormakaba hotelkeycard RFID BLE Bluetooth hotelslot

Amrath Kurhaus Scheveningen

Het Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague, vaak kortweg Kurhaus genoemd, is een groot hotel tussen het Gevers Deynootplein en de boulevard langs het strand van Scheveningen. Het beschikt over ruim 250 kamers en is onderdeel van de Amrâth hotelgroep, waar bij alle hotels comfort, de persoonlijke service en het unieke karakter hoog in het vaandel staan.

 

Eén van de bekendste hotels in Nederland

In het hotel heeft een groot aantal beroemdheden gelogeerd. In het gastenboek staan leden van verschillende koninklijke families zoals kroonprins Harald van Noorwegen, regeringsleiders zoals Winston Churchill en Michail Gorbatsjov en beroemdheden zoals Audrey Hepburn en Bon Jovi. De eerste handtekening is van de toen 13-jarige prinses Wilhelmina samen met haar moeder koningin-regentes Emma. In het midden van het Kurhaus bevindt zich de Kurzaal. Vroeger was dit een concertzaal, waar de zomerconcerten van het Residentie Orkest plaatsvonden, met veel beroemde musici, zoals dirigent Carl Schuricht, pianist Vladimir Horowitz, violist Yehudi Menuhin en cellist Marinus Snoeren. Waar nu de naast de zaal gelegen bar is, stond het podium, waar internationale sterren als Maria Callas, Marlene Dietrich, Duke Ellington, Serge Jaroff, Édith Piaf en John Coltrane hebben opgetreden. In de bar hangen nog steeds de portretten van deze en andere beroemdheden. Ook Nederlandse vedetten als Pia Beck, Ramses Shaffy en Paul van Vliet traden er op. Cabaretier Wim Kan heeft er diverse oudejaarsconferences gegeven. Ook het eerste optreden van The Rolling Stones in Nederland vond plaats in de Kurhauszaal.

 

Nieuw dormakaba toegangssysteem

OTD heeft bij dit beroemde en mooie hotel alle nieuwe toegangscontrole geleverd en geïnstalleerd voor zowel de hotelkamers als alle andere toegangen. Personeel kan met een contactloze druppel (tag) de deuren openen. De gasten gebruiken een gepersonaliseerde Kurhaus keycard voorzien van contactloze RFID chip. Deze blijft werken, ook als deze bij een mobiele telefoon of magneet gehouden wordt. Voor de kamers is gekozen voor het dormakaba RT kaartslot, welke BLE ready is uitgevoerd, zo kan als toevoeging eenvoudig later een Bluetooth antenne worden toegevoegd om gasten via een smartphone of smartwatch toegang te geven tot hun kamer. Ook zijn er ruimtes uitgevoerd met het nieuwe dormakaba Confidant RFID kaartslot. Het vervangen van de sloten is in een korte tijd gerealiseerd om de gasten zo weinig mogelijk te storen. We zijn blij dat ook dit hotel tevreden is met het eindresultaat: een veilige en duurzame toegang tot de kamer!

 

Referentie

Het hotel is zeer tevreden met het nieuwe dormakaba toegangssysteem, zo blijkt ook uit de referentie tekst van Marcel R. Bosman – General Manager Wij werkten met een verouderd systeem waardoor de kaarten niet altijd goed werkten. De beslissing was snel genomen om geheel over te gaan naar het systeem van OTD waar wij zeer tevreden mee zijn. Het systeem is ontzettend stabiel en het vervangen van de sloten verliep erg soepel binnen een strakke deadline. 

Benieuwd naar het nieuwe contactloze toegangssysteem voor hotels bij het Kurhaus? Boek uw kamer via www.amrathkurhaus.com en geniet van dit prachtige hotel!

Kurzaal amrath hotel dormakaba OTD toegangssysteem